Theorie-examen - Autorijschool Willem

info
Vriendelijk
info
Ervaren
info
Gediplomeerd
info
Lokaal
info
Rijopleiding
info
Kwaliteit
info
Persoonlijk

Theorie-examen

Voordat je een tussentijdse toets of examen mag doen moet je eerst het theorie-examen hebben behaald. Wanneer je met de rijlessen begint is het dus verstandig om ook gelijk je theorie te leren. Je mag theorie-examen doen als je zestien jaar bent en het theoriecertificaat is anderhalf jaar geldig.

De theorie kun je leren door middel van de boek en de CD. Deze kun je bij mij kopen, maar je mag uiteraard ook je eigen materiaal gebruiken.Bij een pakketafname krijg je het theorieboek en cd te leen.

Je kunt op Mijn CBR zelf je theorie-examen aanvragen. Vanaf januari 2013 heb je een DigiD nodig om een theorie-examen aan te vragen. Een DigiD aanvragen is gratis, maar kan wel vijf werkdagen duren. Houd hier dus rekening mee. Het examen kan je doen als je 16 jaar of ouder bent. Als je het examen gehaald hebt, is het certificaat anderhalf jaar geldig. Doe dit dus niet te lang voor je tussentijdse toets of praktijkexamen.

Tijdens het theorie-examen wordt er getoetst op gevaarherkennig en verkeersregels en verkeersinzicht. Het gedeelte van gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen waarvan je er 13 goed moet hebben. Het gedeelte over regels en inzicht bestaat uit 40 vragen en hiervan dien je er 35 goed te beantwoorden. Het examen duurt ongeveer 45 minuten.
Er is ook een mogelijkheid voor leerlingen die wat moeite hebben met leren om turbotheorie te volgen dit houd in dat je theoriecursus en theorie-examen op 1 dag doet. Voor meer info zie de website van turbotheorie de link kunt u vinden bij handige websites voor het theorie examen hieronder.
 

Theorie-examen doen

Hoe gaat het op het examencentrum?

Zorg dat je ongeveer een kwartier van tevoren aanwezig bent op het examencentrum.
Neem een geldig identiteitsbewijs (geen kopie) en je reserveringsnummer mee.
Het reserveringsnummer staat in de uitnodigingsbrief die je hebt ontvangen.
Na afloop van het examen krijg je meteen de uitslag.

Handige websites voor het Theorie examen