Tussentijdse toets - Autorijschool Willem

info
Vriendelijk
info
Ervaren
info
Gediplomeerd
info
Lokaal
info
Rijopleiding
info
Kwaliteit
info
Persoonlijk

Tussentijdse toets

De tussentijdse toets (TTT) is een rijtest die op ongeveer 3/4 van de rijopleiding word afgenomen door het CBR. De toets verloopt als een echt praktijk examen. Hiermee kun je alvast wennen aan het examen, zodat je dan minder nerveus bent.

Een examinator van het CBR beoordeelt tijdens de tussentijdse toets je rijvaardigheid. Hij controleert alles wat bij een echt examen ook getoetst wordt. De toets duurt even lang als een echt examen. Je instructeur rijdt mee.

In de toets kun je een vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen van het praktijk examen, zoals file parkeren of een bocht achteruit enz.

Na afloop van de toets krijg je van de examinator een adviesformulier via je mail . Daarop brengt de examinator per onderdeel advies uit. Je kunt aan de hand hiervan precies zien aan welke onderdelen je nog moet werken. De examinator en je instructeur geven na de toets tips ter verbetering.

 Het adviesformulier is je bewijs van de vrijstelling voor het onderdeel bijzondere verrichtingen. Daarnaast kan het adviesformulier de doorslag geven bij twijfel over de examenuitslag.

Om in aanmerking te komen voor de toets, moet je in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat. Je moet dit voor het begin van de toets laten zien. Je moet ook een geldig legitimatiebewijs meenemen.
Je instructeur bepaald wanneer je klaar bent voor de tussentijdse toets.